Om oss

Om oss

Vad vi gör

Riksteatern Osby arbetar ideellt med att arrangera turnérande scenkonst i Osby kommun.
Föreningen arrangerar föreställningar för familj, skola, ungdom alla övriga i kommunen. Familjeföreställningar spelas i allmänhet på Pulsen i Osby, skolteater spelas i skolans lokaler i hela kommunen och ungdomsteater spelas på ungdomsgårdarna Pulsen i Osby och Bulten i Lönsboda eller på Teater Borgens stora scen. Scenkonst för alla spelas på Teater Borgens stora scen eller på bygdegårdar runt om i kommunen.
 
Vi är en del av Riksteatern och deltar aktivt i teaterfrämjande arbete inom Riksteatern . Som medlem av Riksteatern Osby är Du automatiskt medlem i Riksteatern; en folkrörelse som äger Sveriges turnérande nationalscen och Sveriges största teaterproduktion. Som medlem har Du scenpass med förmånserbjudande vid de flesta större teatrar i Sverige. I Scenpasstidningen och på www.scenpass.se finns alla erbjudande och en bra överblick över svensk teater.
 
På www.riksteatern.se kan Du följa vad som händer inom Riksteaterrörelsen och teatersverige. Riksteaterföreningens medlemmar får även medlemstidningen SCENEN .

Våra spelplatser

Teater Borgen

Har stor scen och biograf, Det finns även restaurang med konferens och festlokaler. Detta är vår scen för större produktioner.

Fritidsgården Pulsen i Osby

Lokalen var gymnastiksal för Osby Samrealskola men är ombyggd och invigdes som fritidsgård 1985. Har sedan dess varit en samlingspunkt för ungdomar i Osby. Genom åren har massor av olika aktiviteter; resor, projekt och arrangemang passerat. Rumsteater för familjeteater och ungdomar.

Junesco Rock Palace, Helgas Lönsboda

Hembygdsgårdar i kommunen

Hemgården i Killeberg och Hembygdsgården i Visseltofta